Our blog on English

Странице

четвртак, 21. јануар 2016.

VRATITE STARI SJAJ

Praznična slavlja su uveliko prošla, a naše telo je i dalje pod uticajem velike količine hrane, a posebno pića. Zbog toga je pravi trenutak da počnete sa postprazničnom negom lica i tela kako biste brzo vratili snagu, energiju i vitalan izgled. Daću Vam nekoliko tecepata i saveta kojim sami, pomoću materijala iz kuhinje, možete vratiti svežinu lica.


1. Za umorne oči:

Skuvajte crni čaj a kesice nemojte bacati, već ih ohladite 10 minuta u frižideru i zatim držite 10 minuta na oči. Otok će nestati,a oči će ponovo biti sveže.


2. Očistite lice;

Maska od dve kašičice rendane limunove kore, dve kašičice kukuruznog brašna, šest kašicica mlevenih badema i dve do tri kašičice vode naneti na lice i nežno masirajte kružnim pokretima. Zatim isperite mlakom vodom , obrišite lice i namažite hidrantnom kremom. 

3. Osvažite ten:

Ako želite da popravite cirkulaciju kože, dve kašike jogurta  pomešajte sa svežim limunovim ili pomarandžinim sokom, kašikom meda i kašikom kukuruznog brašna. Lagano umasirajte na luce i isperite čajem od kamilice. Nakon toga namažite kremu.


MASKE

JABUKA za umornu kožu:

Izrendati jabuku, pomešajte sa dve kašičice meda i nanesite na očišćeno lice. Pola sata nakon toga masku isperite mlakom vodom. Vaša koža biće sveža i zategnuta pre svega zbog pektina iz nezrelih nekiselih jabuka.

PAVLAKA za sjaj lica:

Pripremite jednake količine meda i pavlake i dobro umutite s jednim žumancetom. Mekom četkicom nanaesite na lice i ostavite da deluje oko 20 minuta. Potom lice isperite mlakom vodom, osušite peškirom i nanesite kremu.

KROMPIR osvežava i matira kožu;

Izgnječite jedan svež krompir i pomešajte s malo svežeg mleka i jednim žumancetom. Isperite vrućom pa zatim hladnom vodom.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.