Our blog on English

Странице

петак, 8. јануар 2016.

KALENDAR ŠTEDNJE ZA CELU GODINU


     Mnogima je jedna od novogodišnjih želja kraj ekonomske krize, bolji život i veće finanskijske mogućnosti. Da čekamo da drugi reše našeprobleme- nemamo vremena. Zato sami moramo da pronađemo način da uštedimo. Na početku godine treba napraviti kalendar ušteda.


Garderoba: U mesecu u kojem se po definiciji ima najmanje novca, najveće su rasprodaje garderobe. Sniženja se kreću i do 70%. Isplanirajte ovaj trošak u godišnjem budžetu i obezbedite sebi i članovima porodice "krpe i krpice" i za sledeću sezonu. Isplati se!
Novogodišnji ukrasi: Kada prođu sva slavlja, preostali ukrasi su na velikim sniženjima. Dopunite svoju kolekciju.


Bicikli: Tokom hladnih godišnjih doba, oni su najjeftiniji. Ako vam nije najbitnije da kupite najnoviji model, potražite po sportskim prodavnicama prošlogodišnje modele. I oprema je sada veoma povoljna. 
Letovanje: Krajem ovog meseca održava se sajam turizma i turističke agencije daju ponude po povoljnijim cenama i uslovima plaćanja. Izaberite aražman i plaćajte ga do odlaska na odmor.

Zimska sportska oprema:Sezona zimskih sportova je pri kraju. Da bi se u prodavnicama oslobodilo prostora za novu kolekciju, na sniženju su sportski rekviziti za zimske opreme. U ovom periodu isplati se i kupovina ski-odela i ostale ski-opreme. 


Drva za ogrev: Kada se završi sezona grejanja, pravo je vreme za kupovinu ogreva za narednu godinu. Jeste da vam je sada novac potreban za razne stvari, ali ako u svoj budžet "ugradite" u svoj rashod, invcesticija će vam se isplatiti.



Asesoar za kampovanje: Lepo vreme mami da više vremena provodimo napolju. Vikendi u prirodi su prava stvar. Cena šatora za kamping sada su nižene. 
Sezonsko cveće: Ako ste uspeli  da odolite želji da prošlog meseca kupite sezonsko cveće, napravili ste dobar posao. Sada je rasad znatno jeftiniji. Ukrasite svoje žardinjere, saksije i leje lepim cvetnicama po izuzetno povoljnim cenama.



Pribor za roštilj: Počinje sezona roštiljanja. Ponuda roštilja raznih oblika i veličina je velika. Nabavite svoj primerak- na struju ili na grejanje.


Cipele i sandale: Raprodaja letnje obuće uvek počinje nešto ranije. Do kraja leta možete da kupite neki novi model.  Ili da upotpunite kolekciju za narednu godinu. 


Letnja garderoba: Krajem meseca počinju sniženja proećno-letnje kolekcije. Pazarite ono što vam nedostaje dok se stvari ne proberu. Na kraju ostaju mali ili izuzetno veliki brojevi.


Školski pribor: Pred početak školeske godine toliko je velika ponuda olovaka, bojica, svezaka, torbi i ostalog pribora za školu, da konkurencija snižava cene proizvoda potrebnih školarcima.




Baštinski nameštaj: Bliži se kraj uživanja u baštama i  na terasi, pa se baštinski nameštaj može pazariti i u pola cene,



Knjige: Oktobar je mesec knjiga. Upotpunite biblioteku na Sajmu knjiga.
Štednja:  Ovo je i mesec štednje. Ukoliko sete uspeli da nešto prištedite, oročite novac u banci ili ga sačuvajte za naredni mesec. 


Nameštaj: Za ovaj mesec trebalo bi da isplanirate kupovinu nameštaja. Najbolje je da iskoristite popuste na Sajmu nameštaja koji se odrzava na Beogradskom sajmu. I ostale radnje sa nameštajima tokom ovog meseca nude lepe popuste na svoj asortiman. 



Tehnika: Pred kraj godine su nam novčanici prilično prazni, predstoje nam razne kupovine: novogodišnji pokloni, predpraznična nabavka... Ali u ovom mesecu tehnika je najpovoljnija. Ako su vam potrebni, u svoj kalendar kupovine zapišite neki od uređaja: televizor, mobilni telefon, računar...
















Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.