Our blog on English

Странице

субота, 19. март 2016.

MASKARA- SVE ŠTO NISTE ZNALI


     Maskara je definitivno sastavni deo neseseraapsolutno svake žene koja se šminka. Čak i one koje ne koriste puno proizvoda za ulepšavanje, priznaju da stan ne napuštaju bez bar jednog sloja maskare. Kada zaboravimo da nanesemo rumenilo, ili korektor ili senku-to nije toliko strašno, ali kada zaboravimo da nanesemo maskaru, tada definitivno osećamo da nam nešto nedostaje!
Slažete li se?
     Bilo da koristite crnu ili maskaru u nekoj boji, treba da znate da postoje neka pravila za njeno nanošenje. Zapamtite: 3-4 meseca nakon otvaranja maskare, počinje rizik od različitih bakterijskih infekcija. Zato, menjajte staru novom, jer ipak je i to šminka koja stoji na vašim očima i po ceo dan.
     Kada dođe vreme za bacanje stare maskare, četkicu možete zadržati. Operite je blagim sapunom i koristite za raščešljavanje obrva. Da vam se maskara ne bi preslikala na kapke i tako pokvarila ostalu šminku iznad trepavica stavite kašiku. Tako, ako pogrešite, trag će ostati na kašici, a ne na vašoj senci. Ukoliko želite punije, gušće trepavice, možete se poslužiti trikom sa bebi piderom, pa nanesite i drugi sloj maskare.
     Kao i svaki drugi deo tela i trepavicama je potrebna nega. Kao što pazite kosu i redovno je hidrirate isto tako treba da poklonite pažnju i nezi trepavicama. Najbolji način da ih hidrirate jeste da pred spavanje utrljate malo maslinovog ulja na njih (posebno na koren). Koristite štapiće za uši ukoliko vam je lakše.
     Vodootporna maskara bi trebalo da se koristi što ređe, jer ima agresivnu formulu i teže se skida, pa može da ošteti trepavice.
     Sigurno ste primetili da večina žena dok nanosi maskaru otvara usta. Koliko god to izgledalo smešno, otvorena usta vam zapravo pomažu da manje trepćete i time lakše nanesete maskaru. Spavanje sa šminkom na licu, a posebno sa maskarom je apsolutno loša ideja!
     Kao i svaki proizvod za ulepšavanje i maskara u sebi sadrži sastojke koji nakon dugog stajanja na licu mogu da odštete njenu lepotu. Maskara na trepavicama koja se ne skida i po dva dana može da izazove opadanje trepavica.
    Na tržištu postoji najrazličitiji izbor maskara-za volumen, za dužinu ili neki drugi efekat. Isprobajte više njih i izaberite onu pravu.

Golden Rose maskare



naranđasta- Cat Walk- Instant full vilume

žuta- Maxim eyes- Defined lashes

pink- City style- Maga volume and lenght

zelena- Miracel lash- Volume and define

Cena u Lilly drogerijama je 219 dinara





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.